Actueel

9 en 10 september: Torenspektakel

9 september Internationaal Beiaardconcours, 10 september 20.45 uur Torenspektakel met lichtshow op de toren Torenblazers, Klokkenluidersgilde en stadsbeiaardier Paul Maassen

Internationaal Beiaardconcours

Op vrijdag 9 september strijden beiaardiers uit binnen-en buitenland om wie zich de beste improviserende beiaardier mag noemen. De zes deelnemers spelen op de beiaard van de Grote Toren tussen 13.00 en 16.00 uur. Je bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar de wedstrijd. Dit kan in de luistertuin van de Lutherse Kerk, bereikbaar vanaf het Stadserf. Daar is ook meer informatie verkrijgbaar.

Torenspektakel

De afgelopen periode zijn er grote werkzaamheden verricht aan de beiaard. Er is een nieuwe cabine (een soort van kantoor) en een nieuw speelklavier gekomen. Ook is de beiaard met een zestal klokken uitgebreid. Op zaterdag 10 september vieren we dit met een groot Torenspektakel waarbij we de toren letterlijk in the spotlight zetten.
17 blazers spelen samen met stadsbeiaardier Paul Maassen én het Klokkenluidersgilde Breda een concert, begeleid door een lichtshow. Dit korte concert is gratis te horen én zien vanaf de Grote Markt.

De Augustus Beiaarmaand Breda en torenspektakel 9-10 september, is mogelijk gemaakt door: Stichting Torenspektakel Breda, Nieuwe Veste Centrum voor de Kunsten, Gemeente Breda, Prins Bernhard Cultuurfonds, Vrienden van Chassé, Lutherse Kerk Breda, De Jong en Laros Beeldmakerij, en Jeroen Hoogveldt Music Services.

10 en 11 september: Open Monumentendag

Gratis torenbeklimming en meet&greet met stadsbeiaardier

Op zaterdag 10 en zondag 11 september kun je gratis de toren bezoeken. De gidsen van Gilde de Baronie en het Klokkenluidersgilde brengen je naar maar liefst 60 meter hoogte; met een schitterend uitzicht uiteraard. De gidsen vertellen je meer over de Grote Toren. Op deze twee dagen kun je ook de stadsbeiaardier in de beiaard bezoeken. Hij demonstreert het carillon en vertelt over zijn beroep. Meer info vind je hier hier.