In het kader van de Augustus Beiaardmaand Breda geeft stadsbeiaardier Paul Maassen op 19 augustus om 19u00 een beiaardconcert op het carillon van de Grote Toren Breda. Het concert staat in het teken van repertoire van Frank Zappa.

Bekende songs als “Peaches and Regalia” en “Uncle Meat” worden gespeeld op de 14000 kg wegende beiaard, welke zich ter hoogte van de wijzerplaten op 65 meter hoogte bevindt. Geïnspireerd door het omvangrijke en vaak grillige repertoire van Zappa speelt de stadsbeiaardier ook improvisaties en meer ingetogen moderne-jazzstukken als aanvulling.
Het concert is te beluisteren in de binnenstad van Breda, bijvoorbeeld op rustige terrassen onder de toren, zoals de binnenplaats van de Food Hall. Het concert wordt ingeluid door het Klokkenluidersgilde Breda. Het programma van het concert wordt donderdagmiddag gepubliceerd op Twitter @torenbreda.

 

Paul Maassen
Frank Zappa

Tijdens Augustus Beiaardmaand Breda is er elke donderdagavond een beiaardconcert om 19u. Volgende week sluit gastbeiaardier Roy Kroezen (USA) de beiaardmaand af met stukken van onder meer Jacques Maassen, Gerswhin en Debussy.