Zoals elk jaar is er in de Augustus Beiaardmaand Breda elke donderdagavond in augustus een beiaardconcert door beiaardiers uit binnen- en buitenland op de beiaard van de Grote Toren Breda.

Op 5 augustus trappen Ariana Toffel en Georg Wagner (afkomstig uit Duitsland) de concertmaand af met een bijzonder concert: quatre-mains op het 14.000kg wegende carillon. Ter hoogte van de wijzerplaten op 65 meter, spelen zij onder meer repertoire van Bach, maar komt ook de welbekende Danse Macabre van Saint-Saens voorbij. Het concert is van 19u00 tot 20u00, en wordt vooraf ingeluid door het Klokkenluidersgilde Breda met de 3750kg wegende Breda-Nassauklok uit 1695. Programma-info en mooie luisterplekken zijn te vinden op de website torenbreda.nl en social media (twitter, facebook @torenbreda). Het terras op de binnenplaats van de Foodhall Breda is zo’n uitgelezen luisterplek in het centrum van de stad.

 

Volgende week donderdag, op 12 augustus om 19u speelt Jan Verheyen (België) een programma in het kader van 300 jaar Vandengeyhn, destijds en ook nu nog een bekende beiaardcomponist: “preludia” van VandenGeyhn gekoppeld aan repertoire van onder andere Led Zeppelin en Jacques Brel.