Op zaterdag 9 december a.s. wordt er een mini-symposium ‘Rocken met Klokken’ georganiseerd van 15.30 – 17.00 uur in de Nieuwe Veste. Dit ter ere van 100 jaar Maassen in de Grote Kerk van Breda. Mis het symposium niet en meld je hier gratis aan!

In 2023 is het 100 jaar geleden dat Jac. Maassen als stadsbeiaardier van Breda in dienst kwam. Zijn zoon Peter volgde hem in 1946 op om in 1975 het stokje over te dragen aan zoon Jacques. En sinds 2012 houdt zijn zoon Paul Maassen de familietraditie én een belangrijk stuk Nederlands erfgoed in ere. De stadsbeiaardier geeft de toren van de Grote Kerk Breda, onze Toren en het baken van de stad, een stem. 

Tijdens het mini-symposium onderzoekt journalist/presentator Frénk van der Linden (o.a. Volkskrant en Kunststof Radio 1) samen met Paul Maassen en verrassende gasten, jong en oud, de toekomst van de stadsbeiaardier als verbinder in de stad. Met muziek, filmpremière en de ultieme beiaardkwis: wie raadt de meeste rocknummers op de beiaard? Meld je hieronder aan voor deze muzikale middag. We zien je graag op 9 december aanstaande!